Sammin Kyläyhdistys

Sammin kyläyhdistys ry on rekisteröity yritys- ja yhteisötietojärjestelmään vuonna 2004. Yhdistyksen kotikunta on Siikainen ja toiminta-alue Sammi. Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä ja kanssakäymistä sekä ylläpitää ja parantaa kylän elinvoimaisuutta ja viihtyvyyttä.

Kyläyhdistyksen vuosittaisiksi tapahtumiksi ovat muodostuneet syksyisin järjestettävä traktorien mäkivetokisa, talvella säiden salliessa jäärataurheilua, lasten talvirieha, alkukesästä miljoonan sentin hölkkä sekä mahdollisuuksien mukaan muuta yhteistä toimintaa, kuten joululauluilta ja koko perheen huvipuistoretki. Lisäksi kyläyhdistyksen järjestämissä talkoissa on kunnostettu mm. kylän yhteistä rantaa keväisten siivoustalkoiden merkeissä. Kyläyhdistys jakaa vauvarahaa 100 euroa kylään syntyneille pienokaisille.

Yhteystiedot:

puh. 0400-583 222

sähköposti sammi@live.fi

Kyläyhdistyksen postiosoite:

Rajalantie 60

29830 Sammi

Sammin kyläyhdistys myös facebookissa!

 

Kyläyhdistyksen hallituksen jäsenet (2017-2018):

Simo Valli, puheenjohtaja

Virve Hanhikangas, varapuheenjohtaja

Veikko Korpela, sihteeri

Susannä Järvenpää, rahastonhoitaja

Henry Hautamäki

Toivo Korpela

Onni Myllymäki

Varajäsenet:

Raimo Myllymäki

Ritva Starck

Pirjo Valli

 

SAMMIN KYLÄLÄISILLE JA KESÄASUKKAILLE
elokuussa 2017

Sammin kyläyhdistys tiedottaa toiminnastaan kotisivuilla (esim. sammi.kapsi.fi) ja muuten sähköisesti (esim. Facebookissa), mutta koska kaikki eivät niitä seuraa, olemme hallituksessa päättäneet lähettää vakinaisille ja kesäasukkaille myös tämän perinteisen kirjeen, jossa kerrotaan yhdistyksen asioista. Lisäksi on otettu käyttöön kylätalon seinällä ilmoitustaulu.

Kyläyhdistyksen hallitus on tarttunut tehtäviinsä tomerasti. Alkutöikseen se hyväksyi yleiskokouksessa edellytetyn taloussäännön,  jossa määritellään hallituksen jäsenten asema ja tehtävät. Päätehtäväkseen hallitus on ottanut sinänsä kunnossa olevan talouden tasapainottamisen ja sitä kautta tulevan toiminnan turvaamisen. Siksi nyt keskitytään jo tehtyjen päätösten toteuttamiseen ja hankkeiden loppuun saattamiseen ennen kuin aloitetaan uusia.

Yhdistyksen edustajat ovat varojen hankkimiseksi osallistuneet talkoisiin ja tapahtumiin. Omia piha- ja siivoustalkoita on järjestetty. Pihan kunnostushanke on edennyt niin, että rahoitushakemus ELY-keskuksen avustuksen saamiseksi on voitu jättää. Samalla on selvinnyt, että yleiskokouksessa esillä ollut varaston rakentaminen ei sisälly tähän vaiheeseen, vaan siihen palataan myöhemmin.

Tulevista ponnistuksista vaativin ovat 9.9.2017 järjestettävät perinteiset traktorien vetokisat. Niillä on suuri merkitys kyläyhdistyksen maineelle ja tunnettuudelle, mutta myös taloudelle. Hallitus toivoo, että mahdollisimman moni voisi osallistua valmisteluihin, talkoisiin ja muihin järjestelyihin tai ainakin tulla kavereineen runsaslukuisesti paikalle tapahtumaan. Liitteenä on tapahtumaesite. Muista ostaa tapahtumaan liittyviä arpoja, joiden myynti on alkanut.

Hallitus muistuttaa, että monet kyläläiset ovat maksaneet kylätalon rakentamisen yhteydessä 150 €:n tukimaksun, joka oikeuttaa kylätalon käyttöön yhdeksi kerraksi. Maksun suorittaneita pyydetään kääntymään kylätalon käytöstä vastaavan Ritva Starckin (puh. 050-3053249) puoleen ja sopimaan käytöstä. Vielä ei ole päätetty, mihin saakka etu on käytettävissä, mutta kohtuullisen ajan kuluttua se varmaankin vanhenee. Kylätalossa on sammilaisille tarkoitettuja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia, kuten  lautapelejä ja biljardi, mutta päällekkäisyyksien ja epäselvyyksien välttämiseksi niiden käytöstä tulisi etukäteen keskustella Ritvan kanssa. Syksyn käyttö ja aikataulut selviävät lähiviikkoina.

Hallitus palaa yhdistyksen jäsenyysasioihin yleiskokouksen päättämän sääntöuudistuksen yhteydessä syksymmällä, mutta jos nyt maksat yhdistyksen jäsenmaksun 25 € yhdistyksen tilille nro Länsi-Suomen Op FI54 5702 0320 0116 04 , niin ilmoita samalla kotiosoitteesi ja syntymävuotesi, jotta jäsenluettelo voidaaan pitää ajan tasalla.

Sammin kyläyhdistyksen sähköpostiosoite on sammi@live.fi ja puhelinnumero 0400 583222. Jos Sinulla on ideoita toiminnan kehittämiseksi tai kommentoitavaa, ota rohkeasti yhteyttä.

Yhteistyöterveisin hallituksen puolesta Simo Valli, Sammin kyläyhdistyksen puheenjohtaja