Nähtävyydet

Sammin kylässä on monia luontonähtävyyksiä. Lavasharjun lähteen historia liittyy  1850- luvulla käytyyn Krimin sotaan ja sieltä palaavaan sotamieheen.
Lisäksi päätien varrella humisee ikihonka, jonka ympärysmitta on 3.30 m!

Jönkkärin iso mänty.

Paikasta toiseen voit liikkua kävellen, meloen, pyörällä tai omalla autolla. Jos patikoidessa kuumuus yllättää, kannattaa pysähtyä hetkeksi Sammin uimarannalle. Uimaranta  sijaitsee Lavasjärven rannalla, päätien varrella.

Melonnan ystäville Samminjoki tarjoaa monipuoliset ja kauniit melontamaisemat keväisin ja syksyisin. Melomaan voi lähteä vaikkapa Sammin ratsutilalta, poiketa Hirvijärven kodalle nauttimaan luontoruokailusta ja päättää retken Eteläpään matkailualueelle.

Historiansa on myös Metsähautausmaalla, jolle on pystytetty hautakivet kahden vainajan muistolle.

Hirvijärventien varresta löytyy Kuparirahakivi, joka saanut nimensä plootu-rahojen mukaan. Vuonna 1734 lyödyt plootu-rahat oli Isonvihan aikaan kätketty kiven koloon Lavasjärven rannalle.

Tunnetuin Sammin kohteista on varmasti Sammin Ratsutila. Ratsutila palvelee alan harrastajia, mutta myös erilaisten juhlien järjestäjiä. Ratsutilalla voi viettää jopa 300 hengen juhlia. Lisäksi se tarjoaa normaalin ratsastustoiminnan ohessa hevoskyyditystä, reki- ja vankkuriretkiä sekä savusaunan löylyjä!